Hem » Talat larm | EN 54 Certifierat » Högtalare UTM » Infällda premium » TOA F-2852CEN| Infälld högtalare med Hi-Fi kvalitet för talat utrymningslarm

TOA F-2852CEN| Infälld högtalare med Hi-Fi kvalitet för talat utrymningslarm

Artnr: TF2852CEN

Beskrivning

TOA F-2852CEN | Infälld 2-vägs högtalare med Hi-Fi kvalitet och konstant spridning för talat utrymningslarm

TOA:s F-Serie har utformats och konstruerats för att övervinna begränsningar hos konventionella takhögtalare. Ett traditionellt problem har alltid varit den högfrekventa rolloff som resulterat i begränsningar i högtalarnas spridning. TOA:s F-serie ger välbalanserad ljudåtergivning utan diskant dämpning över ett utökad lyssningsområdet tack vare unik och sinnrik konstruktion. TOA F-serien riktar sig till  brukare med mycket höga krav på bra ljudåtergivning. Högtalarna är konstruerade för välljud och har naturlig och exakt återgivning med låg distorsion även på höga ljudtrycksnivåer.

TOA F-serien

 

Designen är tidlös och diskret och smälter lätt in i arkitekturen.

Det gör sammantaget TOA F-serien till en mycket attraktiv produkt för projekt med höga krav på bra ljud för musik och tal i integrerade anläggningar för talat utrymningslarm.
En viktig funktion är att högtalarna har bred och homogen spridning över hela frekvensomfånget. Det innebär att man slipper oönskad diskantdämpning, med vanliga högtalare uppträder hotspots med förändrad ljudbild och ljudtrycksnivå under och mellan högtalarna. Det reduceras mycket markant med F-seriens högtalare och medger att högtalarna kan monteras med längre centrumavstånd.

TOA F-2852CEN är en högtalare för infälld installation i tak. Högtalaren är utrustad med ett 5" bashögtalarelement och en 1" diskant monterat koaxialt, i ett noga avstämt 4-ordningens basreflex kabinett. Brett frekvensomfång med konstant bred spridningsvinkel med optimerad diffusor. Ljudet är naturligt och välbalanserat för musik och tal och kan höras jämnt över en stor yta. En avlastningsring för montering i svaga tak HY-RR2 medföljer, den kan vid behov kopplas till skenor (HY-TB1 tillval) eller fäste för förankring i tak (HY-AH1). Högtalaren har skyddsutrustning utöver det vanliga med överspänningsskydd och värmetålig kåpa med funktion att vid brand förlänga högtalarens operativa tid samt förhindra brandspridning genom tak. Säkerhetsvajer för förankring i tak eller bärande konstruktion medföljer. För installationer med krav på basförstärkning finns ljudstrålare typ TOA HB-1 för återgivning av de lägsta oktavbanden.

Egenskaper:
Kompakt premiumhögtalare med konstant spridning
4-ordningens brsreflex konstruktion
Snygg frontpanel med finmaskigt galler
Enkel installation
Ingångsväljare för enkel inställning / ändring av effektläge
Mall för fåltagning medföljer
Som tillval finns avlastningsring för montering i svaga tak HY-RR2 med skenor HY-TB1
Certifierad enligt SS-EN 54-24