Produkter

Nyheter RSS för Nyheter

Ny Svensk Broschyr TOA VM-3000 Talat Utrymningslarm

Vårt mycket omtyckta och populära integrerade instegs system för Talat Utrymningslarm och Ljudanläggningar TOA VM-3000 har uppdaterats och certifierats med ny firmware och utökas med ännu fler funktioner utan prishöjning.
2015-07-24

2-vägs Kommunikation Utrymningsplats

Supersonic Svenska AB är glada över att bilvit utsedda av engelska SigNET som generalagent för Sverige. SigNET är en marknadsledande tillverkare av utrustning för myndighetsanläggningar samt säkerhetsutrustning. Bland produkterna finns kommunikationssystem för Utrymningsplats / Samlingsplats. Systemen svarar mot Boverkets skrav på utrustning.
2014-09-14

TOA lanserar ny generation EN 54 certifierade förstärkare

Japanska specialist elektronikjätten TOA Corporation har sedan 1969 varit en världsledande tillverkare av utrustning för talat utrymningslarm och masskommunikation. Företaget kunde som första tillverkare presentera en fullt EN 54 certifierad anläggning och har sedan dess drivit utvecklingen framåt.
2014-05-04

Produkter   » Talat larm | EN 54 Certifierat

 

Talat utrymningslarm | EN 54 Certifierat 


EN 54 är en standard av Europeiska unionen (EU) för upptäckande av brand och brandlarm. De viktigaste avsnitten berörande talat utrymningslarm och ljudåtergivning är EN 54-16 som behandlar styrning för talat utrymningslarm  tal och indikering (VACIE). Ansnitt EN 54-24 hänvisar till högtalare och EN 54-4 avser reserv kraft.

EN 54 standarden är en EU-förordning och därmed obligatoriskt i varje EU-land utan att behöva antas som nationell standard. Sverige har beslutat att följa EN 54 standarden fullt ut i såväl nyproduktion som renovering av offentliga miljöer.

Det är viktigt att installatörer och konsulter följer dessa nya bestämmelser för att upprätthålla kontinuiteten i kvalitet och säkerhet vid system konstruktion och installation av talat utrymningslarm.

Vi erbjuder lösningar för perfekt integrering av utrymningslarm (VA) och musikanläggningar (PA) som är EN 54 certifierade och får brukas i larm anläggningar.